A Cabernet Franc elegáns ízvilágához szüretelésre szépen beérett szőlő 28 napos héjon erjesztése és áztatása nagyban hozzájárult. A gazdag zamatok és lesimult tanninok egy franc-ra jellemző mély-meleg illattal és csokoládés jelleggel egészülnek ki. Teljes almasavbontás után első és második töltésű, részben barrique, részben ászokhordós érlelés következett, melyet hosszú palackos érleléssel tettünk teljesebbé. Vadhúsokhoz, gombás, tejszínes tésztaételekhez, marhahúshoz ajánljuk.
Az Egri Cabernet Franc Superior Válogatás 2021 a fajta legnemesebb oldalát mutatja meg: koncentrált zamatok, lesimult tanninok, hosszú érlelés és díjnyertes komplexitás. A Szomolya Nagyvölgy-tető dűlőről szüretelt, tökéletesen beérett szőlőből 28 napos héjon erjesztéssel és áztatással készült bor gazdag beltartalommal és csokoládés, meleg illatvilággal hódít.
A teljes almasavbontás után első- és másodtöltésű, részben barrique, részben ászokhordós érlelés következett, amelyet hosszú palackos pihentetés zárt le.